Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 17 februari 2017

Vecka 8

Hej!

Denna vecka har vi välkomnat både Peter som ny musiklärare på skolan och Jan som undervisar franska!

Svenska/SO

Nu skriver vi argumenterande texter om valfritt ämne. Eleverna börjar bli proffs på detta nu eftersom det även var en del av de nationella proven. Väl användbar kunskap!
Nu är det dags! Fredagar kör vi Geografens testamente...

I SO arbetar vi nu med stormaktstiden, se pedagogisk planering på bloggen. Vi har pratat om Gustav II Adolf och drottning Kristina och om hur och varför Sverige växer till en stormakt under 1600-talet.
Använd gärna Inläsningstjänst för att lyssna på och repetera lärobokens sidor 140-155, om stormaktstiden. Ni kan också se historieätarna via länken: https://www.youtube.com/watch?v=nJPJ329j7_0

Nu på måndag har vi ett sista uppsamlingsheat för de som missat något delprov av de nationella proven.

Dags att anmäla sig till Rommeresan!
Hej! Vi idrottslärare vill bara påminna er om att logga in på http://www.rommealpin.se och anmäla era barn till resan, absolut senast 1/3.
Klicka er in på "skola online" och skriv in lösenordet 14682107.  
Vid frågor är ni välkomna att maila emma.t.karlsson@stockholm.se 

Ma
Vi börjar med ett nytt område: ”enheter och skala”.

NO
Påbörjar ett nytt område ”kropp och hälsa”, PP ligger på bloggen. Ett urval av de filmer som vi ser på lektionerna finns nämnda där.

English

Tyska
Läxan till nästa vecka är att repetera glosorna till Kapitel 5a och vi ska satsa på att hela gruppen tar med allt arbetsmaterial (skrivbok, textbok och arbetsbok).

Bild/Art
GENUS
Vecka 5 och 7 (80 min + 80 min):
Vi låter tjejerna gestalta typiska manliga stereotyper och vise versa. Tar foton, redigerar med Photoshop eller liknande. Ställer ut med skriftliga kommentarer till publiken vad de ska iaktta för att förstå hur media ”lurar oss”.

Varje grupp ska även skriva en text där man diskuterar medias framställning av kvinnor och män jämfört med verklighetens/naturvetenskapliga kvinnor och män (skillnader och likheter mellan kvinnor och män). Texten ska finnas med i utställningen.

Alla elever har nu tillgång till inläsningstjänst där de kan lyssna till de flesta av våra basläromedel. De har fått användarnamn och lösenord (12345678). Inläsningstjänst finns också som app i både appstore och googleplay.


Hemuppgifter:

Valfri uppgift i bild: Om du har möjlighet kan du ladda ner apparna photoshop Mix och photoshop Fix och förbereda dig inför arbetet som vi ska göra på lektionen. Apparna kostar inget och de är mycket roliga att använda. Tips använd touchpenna!

Ma:
                     
Sv/So – Läsläxa, Läs minst 60 minuter hemma
Eventuell språkläxa
                                                            
Viktiga dagar:
Mån 20/2                             Uppsamlingsprov för de som missat något NP
Vecka 9                              SPORTLOV
Fre 10/3                               Friluftsdag åk 6, Romme, Anmälan på nätet senast 1/3



Vänligen Patrik, Agnes, Jacqueline och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar