Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 10 februari 2017

Vecka 7

Hej!


Svenska/SO

Denna vecka har vi genomfört de nationella proven i svenska/SvA.
Det har varit läsförståelse och skrivuppgifter som handlad om berättelser, faktatext och argumenterande text.
Det har varit ganska tufft med dubbla prov såväl tisdag som torsdag men alla har verkligen ansträngt sig och gjort sitt allra bästa.
måndag har vi ett uppsamlingsheat för de som missat något delprov, dessutom rättar Agnes och Patrik nationella prov, tisdag och torsdag, eleverna har då vikarie.
 
Vi har även kommit vidare i vårt arbete med argumenterande text. Vi har i par förberett en muntlig argumentation/debatt (för eller emot) ett ämne, se PP på bloggen för mer information.
I veckan började vi med Sveriges historia igen, 1600- och 1700-tal, stormaktstid och frihetstid, pedagogisk planering hittar ni på bloggen.
Använd gärna Inläsningstjänst för att lyssna på och repetera lärobokens sidor 140-149, om stormaktstiden.
Nästa vecka hälsar vi musikläraren Peter Nordfeldt och franskläraren Jan Palmstierna välkomna till oss på Johannes.

Dags att anmäla sig till Rommeresan!
Mejl med information om hur ni anmäler på www.rommealpin.se skickades förra veckan.
Om ni har frågor, kontakta Emma på idrotten: emma.t.karlsson@stockholm.se


Ma
Under vecka 2-6 jobbar vi med geometri, det handlar om cirkelns, kvadratens, rektangelns och triangelns area och omkrets. Vi kommer att ha ett bedömningstillfälle vecka 7. Detaljer kring vad det handlar om och veckoplanering kan ses under PP(pedagogisk planering) på bloggen. Eleverna har fått 2 häften som sammanfattar det vi jobbar med. De ska dessutom själva lägga till bilder och namn på geometriska figurer från s.94-95 (6a boken), s.126 (6b boken).

NO
Påbörjar ett nytt område i främst biologi och lite kemi, ”kropp och hälsa”, en PP kommer upp på bloggen under nästa vecka.
  
English

Tyska
Läxan till den 15/2.
Öva glosor till Kapitel 5A. Alla har fått ett kuvert med glosor. Det går också att öva glosorna och lyssna på glossorna på www.ovningsmastaren.se.
Glöm inte att även skriva de tyska orden för att bättre komma ihåg dem. Öva några gånger och inte bara precis dagen innan lektionen.

Bild/Art
GENUS
Vecka 5 och 7 (80 min + 80 min):
Vi låter tjejerna gestalta typiska manliga stereotyper och vise versa. Tar foton, redigerar med Photoshop eller liknande. Ställer ut med skriftliga kommentarer till publiken vad de ska iaktta för att förstå hur media ”lurar oss”.

Varje grupp ska även skriva en text där man diskuterar medias framställning av kvinnor och män jämfört med verklighetens/naturvetenskapliga kvinnor och män (skillnader och likheter mellan kvinnor och män). Texten ska finnas med i utställningen.

Alla elever har nu tillgång till inläsningstjänst där de kan lyssna till de flesta av våra basläromedel. De har fått användarnamn och lösenord (12345678). Inläsningstjänst finns också som app i både appstore och googleplay.

Hemuppgifter:

Valfri uppgift i bild: Om du har möjlighet kan du ladda ner apparna photoshop Mix och photoshop Fix och förbereda dig inför arbetet som vi ska göra på lektionen. Apparna kostar inget och de är mycket roliga att använda. Tips använd touchpenna!

Ma: Repetera uppgifter som du tycker är svåra inför provet. Gör klart uppgifter som du inte hunnit med I övningshäftet och boken.
                     
Sv/So – Läsläxa, Läs minst 60 minuter hemma
Eventuell språkläxa
                                                            
Viktiga dagar:

Tors 16/2                              Matteprov, se PP på bloggen.
Tors 16/2                              Skridskoåkning, Östermalms IP, efter lunchen i skolan, ta gärna med frukt.
Vecka 9                              SPORTLOV
Fre 10/3                               Friluftsdag åk 6, Romme, Anmälan på nätet senast 1/3



Vänligen Patrik, Agnes, Jacqueline och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar