Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 6 november 2015

Vecka 46

Fredagsbrev!

Tillbaka i skolan igen efter ett välbehövligt höstlov med sju intensiva veckor framför oss.

I tisdags hade vi besök av Marta Dymling och Didas Nuwamanya från barnhemmet Hope Uganda Orphanage Project, ett barnhem i Uganda. De berättade om deras arbete och om hur livet kan se ut i Uganda. Intressant och uppskattat! Läs mer på deras hemsida: www.hopeuganda.com

I onsdags deltog klassen i Vi i femman genom att följa programmet live i klassrummet och svara på frågor. Svaren har nu skickats in till SVT.


Denna vecka har vi startat upp ett nytt arbete i svenska där vi pratar om hur språket är uppbyggt, hur många ord finns det och hur hänger de ihop, se LPP på bloggen.
Vidare har vi nu äntligen kommit igång med att planera faktatexter om europeiskt land. Vi arbetar utifrån tydliga mallar för att ge eleverna stöd med strukturen för vad som är viktigt att få med och hur en faktatext är uppbyggd. De färdiga texterna ska vi sedan presentera för våra fadderbarn.

Samma tema, Europa, jobbar vi nu också med i geografin. Där ska vi med hjälp av filmer, kartböcker och läromedel lär oss om hur Europa ser ut. Vi övar namngeografi och på att jämföra länder med hjälp av kartboken, se LPP på bloggen.
Ett app-tips för att träna hemma är ”Min geografi” där man kan öva länder och huvudstäder m.m.

Ulla är fortsatt sjukskriven men vi har nu en fast vikarie på plats för att ta hand om undervisningen i ma/no/bild. Hon heter Louise, kallas för Lollo, och har över 30 års erfarenhet i skolans värld.

Hemuppgifter:

Torsdag 12/11                Engelska glosor
Fredag 13/11                  Läsläxa, minst 3 ggr 15 minuter.
                                           
Viktiga datum:

12/11                                 Show i aulan 12:30
18/12                                 Skolavslutning


Trevlig helg, Patrik, Jacqueline, Ulla och Agnes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar