Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

lördag 14 november 2015

Lördagsbrev

Hej,
På grund av sjukdom kommer det denna vecka ett lördagsbrev, extra mycket i samarbete med Agnes.

I veckan har vi kommit igång med nya arbetsområden i både SO och svenska. På svenskan ska vi arbeta med och prata om hur språket är uppbyggt, hur många ord det finns och hur de hänger ihop, se LPP ”Ordklasser”. Parallellt med detta fortsätter vi med faktatexterna.

På SO-lektionerna är temat Europa och geografi. Med hjälp av filmer, kartböcker, skönlitterära texter och läromedel kommer vi lära oss om hur Europa ser ut. Vi övar namngeografi och på att jämföra länder med hjälp av kartboken, se LPP även här.
Ett app-tips för att träna hemma är ”Min geografi” (40kr) där man kan öva länder och huvudstäder m.m.

Som det stod i förra veckans veckobrev är Lollo här som ”fast vikarie” under Ullas sjukskrivning. Hon kommer att rätta proven i matte och biologi snarast och återkomma med återkoppling till eleverna. Vi lärare som undervisar i femman sitter nu tillsammans med Lollo för att på bästa sätt planera samt strukturera den fortsatta undervisningen i matte och NO. Klassen fortsätter att arbeta med geometri och har i veckan börjat arbeta med kemi (blandningar och lösningar).

En del av torsdagseftermiddagen vigdes åt spännande cirkusshow i aulan. Cirkus Cirkör besökte skolan med en ”Deluxe-show”.

Läxor:

Torsdag 19/11       English Reading 
Fredag. 20/11       Läsläxa

Viktiga datum:

Fredag 18/12                              Skolavslutning på skolgården 8.20 (30 minuter). Därefter ”vanlig skoldag” för barnen

Trevlig helg,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar