Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 20 november 2015

48

Fredagsbrev!

Nu är vi snart klara med faktatexterna om europeiska länder och jag ska boka in en träff med fadderbarnen då vi kan läsa våra texter för dem.

Vi har kommit vidare i arbetet med ordklasser och denna vecka har vi arbetat med substantiv. Vi har letat, skrivit och böjt dem och vi har satt ord på det vi faktiskt redan vet om substantiv (att man sätter en/ett/flera framför, att orden böjs beroende på singular/plural). Vi har också börjat bekanta oss med verb. Här är ett par länkar för att repetera hemma:

Jag har också lagt upp några bilder med koppling till vad vi gått igenom under sidan ”Svenska” i menyraden på bloggen.

Vi har pratat om Europas olika regioner och vad som gör att länderna inom dessa hör ihop (natur, klimat, ekonomi) och även vad som skiljer de olika regionerna åt. Vi har också åter bekantat oss med kartboken och undersökt vad vi kan ta reda på med hjälp av den samt undersökt olika typer av kartor.
Allt detta fortsätter vi med även nästa vecka, se LPP på bloggen. Där hittar ni också en uppdaterad version av grovplaneringen i SV/SO, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.

Geometriarbetet fortsätter i matten och inom kemin har barnen fått börja laborera. Louise har rättat alla matteproven och har börjat återkoppla enskilt till varje elev.

Vi hälsar också till Samuel som är nyopererad:
- Vi saknar dig!

 Hemuppgifter:

Torsdag 26/11                Engelska glosor
Fredag 27/11                  Läsläxa, minst 3 ggr 15 minuter.
                                           
Viktiga dagar:

24/11                                 APT, klubben stänger 16:00.
18/12                                 Skolavslutning


Trevlig helg, Patrik, Jacqueline, Louise, Ulla och Agnes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar