Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 20 maj 2016

Tjugoförsta veckan

Fredagsbrev!

Vi har fortsatt med arbetsområdet om media & källkritik där vi har repeterat, diskuterat och förberett oss inför bedömningstillfället i vecka 21. Eleverna kan även förbereda sig hemma genom att se UR serien ”Är det sant?” http://urskola.se/Produkter/177414-Ar-det-sant-Kallkritik sex avsnitt som vi även tittat på i skolan.
Se sidan LPP på bloggen för att se vilka nyckelord som är viktiga att kunna berätta om inför bedömningstillfället. http://seklassen.blogspot.se/p/lpp.html

Veckorna som följer kommer vi att ha en läxa vi kallar nyhetsbevakning där eleverna får välja en nyhet de presenterar för resten av klassen.
Nästa vecka, v.21, är det nyhetsbevakning för Ernan, Sofia, Fred, Alexandra och Felix

Vecka 21 är det två utflykter:
På tisdag ska vi till globen och se föreställningen ”Trollkarlen från OZ”. Vi måste vara på plats i globen senast 08:45 så alla behöver vara på plats vid grinden till Roslagsgatan redan klockan 07:45, med matsäck och en frukt till pausen.
På onsdag åker vi till riksdagshuset, lunch i skolan som vanligt.

Vi har undersökt naturen i vårt närområde och filmat och fotat genom lupp för att kunna se på insekternas miniatyrvärld.


På mattelektionerna har vi tittat på vad olika procenttal betyder genom bilder och genom att jämföra med bråk och decimaltal.

Måndag den 30 maj är det öppet klassrum mellan 15:30-17:30, drop-in. Då har ni föräldrar möjlighet att komma och ta del av barnens arbete under terminen, räkna med att det tar ca. en halvtimme för ditt barn att visa och berätta.

Sist en påminnelse: på skolan har vi förbud mot fotbollsskor med dobbar av säkerhetsskäl.


Hemuppgifter:

Fredag 27/5 SV/SO              Nyhetsbevakning för delar av klassen, se sidan nyhetsbevakning på bloggen. Läsläxa 3 ggr 15 minuter.
                    
Viktiga dagar:

Måndag 23/5 Bedömningstillfälle i samhällskunskap, media & källkritik
Tisdag 24/5   Trollkarlen från OZ, Globen, samling på gården 07:45 med matsäck!
Onsdag 25/5 Riksdagshuset, studiebesök 09:00-11:00, lunch i skolan
Måndag 30/5 Öppet klassrum, 15:30-17:30, drop-in.
Tisdag 31/5   APT, klubben stänger 16:00.
Torsdag 2/6   Sexornas avslutningsmiddag, 16:00- ca:18:30, för de som lottats fram som serveringsperonal.
Torsdag 9/6   Avslutning på gården 10:00, samling för elever i klassrummet 09:45. Vi säger glad sommar i klassrummet efteråt.

                     

Varma hälsningar, Agnes, Lollo, Jacqueline, Ulla och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar