Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 6 mars 2015

Elfte veckan

Vecka 11!


Sv/So:
Välkomna tillbaka till skolan!
Vi hoppas att ni alla haft möjligheten att vara lite lediga och är tillbaka med laddade batterier.
Veckan som gått har vi arbetet vidare med vikingatiden. Vi har läst i böcker, arbetat med sajten http://www.ungafakta.se/vikingar/ och skapat vikingasköldar.
På svenska lektionerna har vi läst och pratat om böcker samt gjort en skrivövning där vi kombinerat arbetet med beskrivningar med vårt nya arbetsområde om sagor.
I fredags arbetade vi som vanligt med aktuella nyheter genom att gå igenom veckans nyheter, se på Lilla aktuellt Skola och genomföra nutidstipset.
Nästa vecka arbetar vi med tidslinjer och försöker placera in vikingatiden i ett kronologiskt sammanhang. Vi jobbar också vidare med sagor genom att läsa och analysera olika folksagor samt om vi hinner börja planera en egen saga.

Jag har anmält klassen till Batterijakten. Det innebär att vi alla ska samla in så många använda hushållsbatterier som möjligt och ta med till skolan. Fråga släkt, vänner och grannar! Jag tar sedan dessa vidare till ett ställe där de vägs och registreras. Detta görs ur miljösynpunkt, men också för att det är roligt och det finns fina priser att vinna. Läs mer på http://www.batterijakten.se/
Hjälp era barn att samla in så många batterier som möjligt! Sista dagen för registrering är redan den 25/3 så jag behöver få in de senast den 24/3.

Läsning är något av det viktigaste som finns och därför kommer vi att köra på med läsläxan under våren.
Tips på böcker att läsa hemma och en liten utmaning för att göra läsningen ännu mer spännande hittar ni på länkarna här nedan:
Vi har tillsammans bestämt att alla ska ta läsborgarmärket, minst fem lästa böcker, under våren. Om klassen läser sammanlagt 200 böcker eller mer har magistern lovat att bada i Brunnsviken med kläderna på.
Till dags datum har eleverna redan läst 63 böcker och magistern börjar ana att ett dopp är oundvikligt.

Ma:
Tk och Fy: ingen läxa.

English:
The children have received a new Spotlight Textbook and Workbook for English. The children are allowed to take the book home if they need extra practises. I hope the parents can remind them to bring the book back to school. They also borrowed English reading books from the school library. We will do both oral and silent reading sessions. The children continue to work with their English Speaking country projects.

Hemuppgifter:
                            
Torsdag 12/3 Eng Glosor på lösblad.
Fredag 13/3    Sv Läsläxa, minst 3 ggr 15 minuter.
Ma Öva på hur multiplikation och division hör ihop och på multiplikationstabeller– övningsblad med hem på fredag!

Viktiga datum:
17/3                   Skolbio
17/3                   APT, Klubben stänger 16:00
31/3                   Schackfyran i Globen, 4abc
Finns det någon förälder som skulle vilja vara med och hjälpa till under dagen?
                                                         

Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar