Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 9 januari 2015

Vårens första


Vecka 4!

 

Tider för utvecklingssamtal skickades ut i onsdags och ligger också som sida på bloggen. Torsdag 29/1 eller fredag 30/1 är det som gäller, vi ses.

 

 

Sv/So:

Under veckan har vi arbetat med beskrivningar av platser. Vi har övat på att måla med ord och att beskriva en riktigt otäck plats. Läxa till fredag är att beskriva en plats, se läxblad eller nedan i bloggen.

Vidare har vi repeterat forntiden, pratat om tidslinjer och källor samt jordensskapelse, universum och andra stora frågor. Eleverna har också fått komma med förslag på vad de vill ta reda på och hur vi ska lära oss det om vikingatiden.

Nästa vecka skriver vi vidare om platser, börjar prata vikingatid, läser det brinner och en hel del annat.

 

Ma/Tk

Ma: Vi arbetar med tid och har övat på enheterna: år, månad, vecka, dygn, dag, timme, minut, sekund. Sidorna 8 – 9 i boken och 10 – 11 för de som hunnit med. Spelat domino med klockan, analog och digital tid.

 

Läxförhöret handlade om att kunna omvandla mellan analog och digital tid. Vi har fyllt i hur det gått för var och en och kryssat i om man övat eller inte övat på sin läxa. Vi kommer att använda läxboken varje vecka. Berätta för din förälder hur det går till. Hur du ska dokumentera hur du övar på läxan och sedan fylla i resultatet på läxförhöret.

 

Tk: Vi har sett på en film om enkla maskiner, svarat på frågor om dem. Sedan har vi byggt egna maskiner och fortsätter med det nästa vecka.

 

Hemuppgifter:               

Torsdag 22/1

Multiplikation tabell 3-5, titta i läxhäftet för övningstips, t.ex. mattetips.se. Dokumentera i läxhäftet hur du övat och be om underskrift från din förälder.

 

Onsdag 23/1                   

NO: kommer du ihåg vilka 6 typer av enkla maskiner som vi arbetat med? Hävstången, lutande planet, skruven, axeln & hjulet, kilen, blocket. Berätta för din förälder vilken maskin du byggt, förklara hur du gjorde. 

 

Fredag 23/1                     Skrivläxa, beskriv en plats

 

 

Viktiga datum:

29/1            Utvecklingssamtal åk 4

30/1            Utvecklingssamtal åk 4

                                           

 

Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik


Vecka 3!

Välkomna tillbaka till en ny spännande termin!

Vi hoppas alla har haft en skön ledighet och nu är laddade för att sätta igång. Under våren kommer vi bl.a. att arbeta med rörelse och konstruktion, elektricitet, forn- och vikingatid, kristna traditioner bråkräkning, geometri och sagor.

Redan nu vill vi uppmärksamma er på att torsdag 29/1 och fredag 30/1 är vikta för utvecklingssamtal i åk 4.
För att minska klasslärarnas arbetsbelastning är de lektionsfria dessa dagar, speciallärarna och grundskolelärarna i åk1 kommer att hålla i undervisningen i deras ställe. Vi ber er alltså, att redan nu, pricka in dagarna i er kalender så återkommer vi med exakta tider för just ert samtal i nästa vecka.


Sv/So:
Veckan som gått har vi hälsat på varandra, summerat nyhetsåret som gått tillsammans med Lilla aktuellt, målat Picassotavlor, läst högt i den oerhört spännande klassboken och lekt kortleken.
Nästa vecka arbetar vi med skrivövningar, läser i läsgrupper och börjar med ett historiearbete om vikingatid genom att repetera forntiden.

Ma/Tk

Vi har börjat arbeta med tid i matten och enkla maskiner på tekniken.


Hemuppgifter:               
Ma: kunskapsstjarnan.se jobba tills du kan hela klockan både digitalt och analogt till på fredag 16/1.


Viktiga datum:
29/1            Utvecklingssamtal åk 4
30/1            Utvecklingssamtal åk 4
                                           

Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar