Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 23 januari 2015

Femte veckan 2015


Vecka 5!

Vi börjar med att flagga för 4-6 föräldramöte onsdagen den 4/2, 18-19:30. Mötet kommer att vara i form av gruppdiskussioner om ett speciellt ämne efter den modell vi haft de senaste åren. Mer om detta i nästa vecka.

Sv/So:
Vi har gått igenom geografiprovet grundligt och pratat om hur man kan svara på en fråga på olika sätt. Vi har förklarat begreppen orsak-konsekvens och att det kan vara bra när man exemplifierar det man beskriver.
I skrivning har vi beskrivit våra favoritplatser med sinnena för att skapa en stämning.
Vidare har vi inlett arbetet med vikingatid genom att diskutera varför det kallas vikingatid, hur man talade och hur man bodde. Vi har sett på film, läst i läroboken och samtalat.
Vi har även pratat nyheter, sett Lilla aktuellt skola och gjort ett nutidskryss.

Ma/Tk
Ma: Vi arbetar med tid och har övat på enheterna: år, månad, vecka, dygn, dag, timme, minut, sekund. Sidorna 8 – 9 i boken och 10 – 11 för de som hunnit med. Spelat domino med klockan, analog och digital tid.

Tk: Vi har sett på en film om enkla maskiner, svarat på frågor om dem. Sedan har vi byggt egna maskiner och fortsätter med det nästa vecka.

English
The children have done two situational dialogues and a reading session. They also have to conduct a survey from the dialogues they have for an oral activity for homework. The spelling words have been issued for next week. They have had a repetition of the grammar and vocabulary they did previously.


Hemuppgifter:                           
Torsdag 29/1 English, words + survey.

                            
Fredag 30/1     Inför tidslinjen, samla information om dig själv, se ex på läxpappret.
                             Tabell 6 och 7, läxförhör tabell 3-7.


Viktiga datum:
29/1                   Utvecklingssamtal åk 4
30/1                   Utvecklingssamtal åk 4
                                                         

Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar