Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 28 november 2014

Veckansbrev!

Hej,
 
Sv/So:
Vilken vecka! I måndags var vi på Operan på ett jättelyckat besök med rundvisning av en inspirerande guide. Vi avslutade med att se en mini-föreställning som hette ”Mina läskiga föräldrar”. Nästa vecka kommer en skådespelare hit till skolan och bearbetar pjäsen genom en workshop. I tisdags begav vi oss till Rinkebyskolan och var med i ett så kallat Chess battle. Vi var över 400 elever i en idrottssal och tillsammans gjorde vi olika schackövningar. Detta var som en avslutning på projektet vi varit en del av (Utsiktstornet). Genom detta har vi i vår vänskola i Rinkeby – Knutbyskolan fått nya, fina bekanta!
Barnen har skrivit texter om sina upplevelser på Operan, vi har läst i vår läsgruppsbok ”Det brinner” och vi har lärt oss och pratat om Sveriges långa kust, väderstreck och olika sorters kartor. Vi har också tillsammans gjort ”4Cs Julkalender”.
Vi har sett en film på NO:n om isJorden en biografi - Isen” som beskriver den fantastiska kraften som finns i jordens glaciärer och hur de formar jordens berg och påverkar klimatet.
Veckans mål i matte har varit att räkna subtraktion på flera sätt, huvudräkning och uppställningar på höjden och längden. Många har jobbat fram till s.39 i boken.
A reading session about an early birthday present at a stable in Whales consisting of cats with names of all the months was read and a situational dialogue about shopping at a supermarket. The children  role-played the situational dialogue. We discussed the diphthong /ei./ sound and difficulties it could create in spelling. We listed words take, base, case, cage, cake, fate, make, shave, plate, mate, save, bake, fake and may , hay, day, way, lay, ray, stay, way. The diphthongs help the Children To get clues to understand spelling English more naturally. We closed the session with listening activities for 4c`s. I did not dictocloze for the students deliberately as they listened so intently.
 
Hemuppgifter:               
 Fredag 5/12                    Ma + NO på samma blad. Se bilaga.
Torsdag 27/11                English words                                      
Fredag 28/11                  Sv – Läsläxa med läsprotokoll
 Viktiga datum:               
5/12                                  Anmälan till Klubben och Julfritids till skolsekreteraren
6/12                                  Julbasar
 Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar