Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 21 november 2014

Ännu ett veckobrev...


Vecka 48!

 Hej,

 NO:

I veckan fortsatte vi att experimentera med is och salt. Vi undersökte hur mycket vatten vi fick från osaltad och saltad is under 15 min. Vi jämförde under samma tid temperaturkurvan och fyllde i en tabell som visade resultatet.

Ma:

Vi har jobbat mycket i boken denna vecka för att försöka bli klar med kapitel 1. Målet var att göra klart röd kurs.

Sv/So:

Under veckan har vi arbetat med de stora sjöarna. Vi har prickat in Sveriges 5 största sjöar på kartan, gått igenom väderstrecken och pratat om vilket skiftande land det långsmala Sverige verkligen är. Vi har tittat på Sveriges naturtyper och undersökt var vi odlar och var det finns mycket skog.

Nästa vecka arbetar vi vidare med de stora skogarna, vi ser del 4 av Geografens Testamente och läser om Sverige i geografiboken.

På svensklektionerna har vi läst ett par kapitel i vår läsgruppsbok ”Det brinner” och diskuterat innehållet i såväl smågrupper som i helklass. Vi har även arbetat med en skrivövning där eleverna har fått beskriva sig själva i 3:e person.

Under vecka 48 jobbar vi vidare med personbeskrivningar och läsgrupper.

Till på fredag den 28/11 har eleverna i uppgift att skriva en positiv mening om alla sina klasskamrater. Skriv något du gillar med varje person. Kommentarerna ska användas till någon sorts julkalender.

 
The children have contrasted cold December in Scotland and hot December in Australia. A reading session about an early birthday present has been done too. Those who were quick role-played a situational dialogue. We discussed the diphthong /ai/ sound and difficulties it could create in spelling. We listed worlds like might, light, fight, night, tonight, knight, right, tight etc. and kite, rite, height We ended the last session with a fun film from India. Spelling words are to be issued and attached to you.

 
Hemuppgifter:               

 

Onsdag 26/11                 Ma – arbetsblad 2:11

 

Torsdag 27/11                English words                                      

 

Fredag 28/11                  Sv – Skriv en positiv mening om dina klasskamrater, något du gillar med var och en.

                                            Ingen läsläxa denna vecka!

 

Viktiga datum:                24/11 Besök på Operan via Kultur i skolan, i skolan 08:20

                                            25/11 Schackprojektet del 3, ta med matsäck

 

 

Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar