Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 7 april 2017

Vecka 15-16

Svenska/SO

Denna vecka har vi haft miljötema i skolan. Vi sexor har tittat på UR-programmet ”Zero Impact” http://urplay.se/program/199527-zero-impact-del-1 och diskuterat hur stor stora klimatavtryck vi gör samt diskuterat hur vi kan göra för att få ned dem.
Sverigesnittet ligger på 8 ton CO2e/år, 6 tonCO2e/år för världen, och vi borde ner på 2 ton CO2e/år för att nå en hållbar utveckling.
Testa gärna själva via www.klimatkontot.se Det var ett bryskt uppvaknande och mycket tänkvärt, själv hamnade magistern på alldeles för höga värden.

Veckan innan påsklovet har vi även jobbat med samhällskunskap, arbetsområdet ”Arbete och pengar”, se pedagogisk planering på bloggen.
Vi har, gemensamt, gått igenom ämnesspecifika ord och begrepp, pratat om pengars användning, inkomst och utgift samt kopplingen mellan att låna och betala ränta.
Vi har tittat på UR-serien ”Här kommer kungen” https://urskola.se/Produkter/180579-Har-kommer-kungen-Vad-ar-pengar avsnitt 1 och 2.

Läroboken i samhällskunskap ligger nu i era bokhyllor på www.inläsningstjänst.se

Tisdagen den 18/4 är alla sexor lediga som kompensation för friluftsdagen den 10/3, påsklovet förlängs alltså med en dag.

Fredag den 21/4 . får vi besök från Locker room talk https://www.facebook.com/lockerroomtalkuf/ som ska prata attityder och könsroller  med åk 6.

Musik
Förhöret i musik som skulle ha varit vecka 14 blir nu istället måndag i vecka 17.


Idrott
V. 16, efter ett välförtjänst påsklov, kommer vi att börja med utomhusidrott. Det innebär att alla lektioner i idrott och hälsa fram till sommaren kommer att vara utomhus. Därför är det viktigt att alla elever har idrottskläder efter väderleken samt skor som fungerar att idrotta i.
Vid extremväder går vi självklart in och har inomhusidrott istället. Efter påsklovet kommer alla elever i årskurs 1-6 att arbeta med orientering.

Ma
Nu är vi klara med alla delar av nationella provet i matematik. Under resten av terminen kommer vi att jobba med bl. a. sannolikhetslära och programmering.

 NO
Denna vecka har vi jobbat med fosterutveckling.

English
They continue to Read Boy of Roahl Dahl and Wonder by R.J. Palacio
The students have done comprehensions too. They have reading homework for next week

Bild/Art
GENUS
Grupperna har redovisat sina genusarbeten.

Hemuppgifter:

Ma:                            
Bild:          
Eng:            
Sv/So                                 Läsläxa, läs häftet inför musikförhöret.

Viktiga dagar:
Vecka 15+mån 17/4    PÅSLKOV
Tis 18/4                              Kompensationsledigt för Rommeresan, samtliga sexor.
Mån 24/4                         Musikförhör
Mån 1/5                           HELGDAG
Ons 3/5                             Nationella prov i engelska
Fre 5/5                               Nationella prov i engelska



Glad Påsk önskar Patrik, Agnes, Jacqueline och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar