Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 27 januari 2017

Vecka 5

Hej!

Vi påminner åter om skolvalsperioden 15 januari till 15 februari. De flesta skolor ska ansökas till via e-tjänst på webben. Mer information via den långa länken här under: http://intranat.stockholm.se/PageFiles/1957/Brev%20-%20Behovsv%c3%a4ljare_Ans%c3%b6k%20om%20skola%20inf%c3%b6r%20n%c3%a4sta%20l%c3%a4s%c3%a5r_S%c3%b6ka%20skola%202017.pdf

Alla elever har nu tillgång till inläsningstjänst där de kan lyssna till de flesta av våra basläromedel. De har fått användarnamn och lösenord (12345678) av Patrik nu i veckan. Inläsningstjänst finns också som app i både appstore och googleplay.

Vi har förstått att det varit en hel del problem med att logga in på www.sli.se för att se på läxfilmer. Tills vi fått rätsida på problemet kan ni använda Patriks inlogg:
patrik.garney@stockholm.se lösen: Karolina

Svenska/SO
Vi startar upp ett nytt arbetsområde som handlar om att skriva argumenterande texter, se PP på bloggen för mer information.
I geografi arbetar  vi vidare med naturgeografi/livsmiljöer, bedömningstillfälle fredag den 3/2. Denna vecka och nästa förbereder vi oss i studiegrupper inför bedömningstillfället genom att öva på att använda ämnesspecifika begrepp, se PP på bloggen, för att beskriva och förklara samband mellan jordens inre och yttre krafter och hur jordytan förändras.
Vi repeterar också naturtillgångar samt diskuterar skillnaden mellan natur- och kulturlandskap.
Inför bedömningstillfället kan eleverna repetera hemma med hjälp av det studiematerial vi skickar med hem idag, fredag.

Ma
Under vecka 2-6 jobbar vi med geometri, det handlar om cirkelns, kvadratens, rektangelns och triangelns area och omkrets. Vi kommer att ha ett bedömningstillfälle vecka 7. Detaljer kring vad det handlar om och veckoplanering kan ses under PP(pedagogisk planering) på bloggen. Eleverna har fått 2 häften som sammanfattar det vi jobbar med. De ska dessutom själva lägga till bilder och namn på geometriska figurer från s.94-95 (6a boken), s.126 (6b boken).  
Tys

No
Klicka på länken: https://www.youtube.com/watch?v=IXeXcbvBPJw Kan du förklara varför batteriet åker iväg som ett tåg? Tips! Tänk på hur man bygger en elektromagnet.


Vi jobbar med begreppen som ligger under PP på bloggen. Titta på film som vi sett på lektionen, klicka på länkar:

Se under PP på bloggen för fler detaljer. Bedömningstillfället blir vecka 5.

En powerpoint som visar fakta som vi jobbar med underlektionstid har skickats ut till alla föräldrar fredagen 20 januari. Dela den med era barn.

Bild/Art
GENUS
Vecka 5 och 7 (80 min + 80 min):
Vi låter tjejerna gestalta typiska manliga stereotyper och vise versa. Tar foton, redigerar med Photoshop eller liknande. Ställer ut med skriftliga kommentarer till publiken vad de ska iaktta för att förstå hur media ”lurar oss”.

Varje grupp ska även skriva en text där man diskuterar medias framställning av kvinnor och män jämfört med verklighetens/naturvetenskapliga kvinnor och män (skillnader och likheter mellan kvinnor och män). Texten ska finnas med i utställningen.


Hemuppgifter:

Bild(Genus):   Grupperna bestämmer vilka som ska vara fotografer och vilka som ska gestalta stereotypiska manliga och kvinnliga modeller. Ta med rekvisita som smink, kläder osv. till vecka 5.

Ma: torsdag, gör s.129 och valfritt I de 2 övningshäften som du fått inför provet.
NO: torsdag, se Powerpoint som skickats ut till föräldrar och repetera från lektioner.
                     
Sv/So – Läsläxa, repetera inför bedömning i geografi
Eventuell språkläxa                                                   
Viktiga dagar:

Tors 2/2                                NO-prov, öva begrepp med hjälp av uppgifter under PP på bloggen + Powerpoint som skickats till föräldrar.
Fre 3/2                                 Bedömningstillfälle geografi
Tis 7/2                                  Nationella prov, svenska
                                            Föräldramöte
Tors 9/2                                Nationella prov, svenska
Tors 16/2                              Skridskoåkning, Östermalms IP, lunch i skolan, ta gärna med frukt
Vecka 9                              SPORTLOV
Fre 10/3                               Friluftsdag åk 6, Romme



Vänligen Patrik, Agnes, Jacqueline och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar