Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 12 februari 2016

Fredagsbrev!

Denna vecka har vi arbetat vidare med deckare och medeltiden. Patrik har blandat sjukdom med Nationella Prov i åk 6 så eleverna har haft vikarie måndag och onsdag, det verkar ha fungerat ok ändå och de har fått en hel del gjort.
På måndag rättar Patrik, Agnes och Mikael (åk6) de nationella proven i svenska och eleverna kommer också då få en vikarie som genomför vår ordinarie planering.
På torsdag 18/2 är det skridskodag och alla elever behöver skridskor och hjälm samt matsäck.

Matematik
Vi påbörjar ett nytt kapitel om ”Bråk” under veckan. Vi har nu haft prov på det förra kapitlet ”Tal”, det var roligt att se hur mycket alla lärt sig.

NO
Vi har gjort olika slags övningar för att lära oss om varför vi har årstider och varför vi ser månen i olika faser. Vi har övat med kroppen, svarat på frågor, diskuterat och sett på film.
Nästa vecka ska vi försöka få upp vårt solsystem i klassrummet eller i korridoren. Vi jobbar vidare och lär oss om vad människor gör i rymden.

Bild
Vi ska göra reklamfilm. Vi har börjat med att se exempel på hur en reklamfilm kan vara uppbyggd. Hur byggs handlingen upp och hur gör man för att få mottagaren att känna och tycka på ett visst sätt. Vi har analyserat reklamfilmer i smågrupper och i helklass. Nästa gång som blir om 2 veckor så fortsätter vi med att planera hur våra egna reklamfilmer ska se ut med bildmanus och handling.

Hemuppgifter:
                                                                                       
Fredag 19/2   Läs läxa med läsprotokoll.
English: Words

Viktiga dagar:

Torsdag 18/2 Skridskodag, matsäck

Onsdag 20/4 HPV-vaccinering dos 2 (flickor).

                     
Varma hälsningar,


Agnes, Lollo, Jacqueline, Ulla och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar