Johannes Skola

Johannes Skola
Johannes Skola

fredag 17 april 2015

Veckobrev, för sjutton...

Vecka 17!

Nästa vecka fortsätter besöken hos skolsyster, utegymnastik gäller oavsett väder och på fredag kommer Janina Pieniowska, mångårig fd. kollega på Johannes, och vikarierar då Patrik ska operera sitt knä.

Sv/So:
I svenska läser vi fortfarande mycket, sagorna är snart färdigplanerade efter återkoppling av lärare och en del har börjat skriva. Sagorna ska vi läsa för våra fadderbarn när de är klara.
I tidigare veckobrev har vi berättat om hur vi arbetar med studieteknik, bl.a. med hjälp av serien ”Plugga bättre”. 
Just nu jobbar vi med anteckningar och vi övar på hur man antecknar med hjälp av nyckelord, färger och symboler m.m. för att komma ihåg och kunna återberätta.
Vikingatiden avslutas med en repetition och samlande av nyckelord som eleverna sedan får använda för att berätta om en vikingatida person eller till att skriva en faktatext om vikingatiden.

Ma:
Provresultaten har delats ut med kommentarer på det som man behöver öva mer på. Förälder ska skriva under och provet ska sedan tillbaka så att vi kan jämföra med övningar nästa vecka. Vi har också tittat på bråktal, tillverkat bråkspel med hela, halvor, fjärdedelar, åttondelar och sextondelar. De som hunnit med har ritat av cuisenaire stavar och tittat på hur de förhåller sig tillvarandra.

Tk och Fy:
Grupperna har byggt en ”månfarkost” som ska kunna ta sig fram lastad med två ”månstenar” på en bestämd sträcka och på en bestämd tid.
                                                                                                                                                
Bl: Vi har bild varannan vecka. För två veckor sedan jobbade vi med med färgcirkeln. Vi började med att blanda nyanser mellan rött-gult, gult-blått, rött-blått. Vi pratade sedan om begrepp som primär- och sekundärfärg, kontrast- och harmonifärger. Vi har återanvänt bitar av de färgade papperen till att göra konstverk i mosaikstil. Idag fortsatte vi med att blanda varsin färg och i grupp gjorde vi konstverk där färgerna fick rinna över varandra i olika riktningar. Nästa vecka fortsätter vi med att lära oss mer om olika slags tekniker och verktyg.

English:
The children have received a new Spotlight Textbook and Workbook for English. The children are allowed to take the book home if they need extra practises. I hope the parents can remind them to bring the book back to school. They also borrowed English reading books from the school library. We will do both oral and silent reading sessions. The children continue to work with their English Speaking country projects.

Hemuppgifter:

Matte: Öva mer på det som står i kommentaren på ditt prov. Det kan vara kortdivision, uppställning med multiplikation, läsa av klockan eller termometern.

Eng: Read in English.

Sv: Läsläxa, läs vidare mot läsborgarmärken och magisterdopp.

                            
Viktiga datum:
21/4                    APT, klubben stänger 16:00
30/4                    Tekniska muséet, matsäck

                                                         

Trevlig helg önskar Ulla, Jacqueline och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar